2. hodina
9. 3. 2011
Čarodějný toast s dračími játry
několik (nejlépe 10) toastových chlebů (nejlépe světlého), máslo, 0,5 kg dračích jater, 2 papriky, 1 okurek, trochu oleje
Jako první věc nalijeme olej na větší pánev a necháme mírně osmahnout toastové chleby. Poté je vyjmeme z ohně a potřeme mírně máslem.
Předem si nakrájíme dračí játra (ani nemusí být celé 0,5 kg), a ta dáme na pánev, kde se smažil chléb (drobečky nevadí, někdy fungují jako strouhanka :-)). Opět mírně osmažíme a přesypeme na talíř. Na každý toast dáme přibližně jednu polévkovou lžíci jater.
Po tomto kroku si nakrájíme papriku na nejmenší kousky a opět dáme jednu lžíci na každý toast.
Nakonec si nakrájíme na plátky okurku a přiložíme tak dva plátky na jeden toast. Poté přidáme ke každému chlebu ještě jeden a je hotovo :-) .
Vaříme 1,5 -2 hodiny.